Oväntad lunch

Alltid händer det något. Gårdagens lunch var egentligen ett stort ?, för vad skulle jag bege mig till när Torekov Hotell var stängt. Efter plåtningen på morgonen, var jag hungrigare än någonsin.

När jag utbrast dilemmat för grannen intill min butik, hamnade jag med som gäst på en spontan lunchbjudning. I ett av Torekovs finaste hus slog jag mig ner i deras gästhus på en generös lunch med tre trevliga och drivna kvinnor. Älskar de som är i generationerna ovanför, de är sådana livsnjutare som inspirerar till livet på så många vis.

Dagens budskap: Livet ska levas i nuet

Tankar

Dagens plåtning med bästa Joel Gribbson.

Ljuset är magiskt här i Skåne, bara titta på färgerna. Varje dag andas jag in, tittar och fylls av en njutning av att detta är min verklighet.

Tänk att leva såhär, jag kunde inte drömma att det som var mörkt byttes ut mot ljus. Nu ska jag samla mod att våga fullfölja min dröm. En egen barnkollektion, min alldeles egna sådana.

Jag har precis skissat upp planerna på en egen syataljé där unika limit edition klänningar kommer skapas. För vid sidan av det som skapas i fler exemplar, ska det unika skapas.

Hårrosett till förmån för välgörenhet

Ett av fem barn utsätts för sexuella övergrepp, vi vill att våra kunder ska vara med och #bryttystnaden genom @worldchildhoodfoundation viktiga kampanj de lanserar idag.

I samband med den släpper ByEngberg årets röda hårrosett där 50 kronor per försålt exemplar går till World Childhood Foundation viktiga arbete för barnen. Hårrosetten kostar 99kr, varje rosett paketeras i vår söta presentpåse. Varför inte ge bort till alla du känner, stora som små. Länk till rosetten finner du i vår bio.

Du köper din/dina/era rosetter här

Erbjudande

REKLAM

Vårt nya poddavsnitt presenteras i samarbete med Davida.

Alla Trendpoddens lyssnare får förtur till Davidas Black Weekend med hela 25% rabatt på hela sortimentet. Rabattkoden är unik för våra lyssnare och koden är trend25, koden är giltig en dag tidigare än den ”vanliga” Black Weekend. Koden gäller för ett köp mellan 23-31 november 2017.

Själv ska jag klicka hem nedan favoriter:

 

Din väg är framför dig

Nu har jag möte med mig själv på Torekov Hotell.

Jag sitter här och ser ut över havet, medan jag funderar över livet och dess öde. Tänk att jag bara följde mitt hjärta och vågade mig kasta ut på nya äventyr. Skåne, vad har jag för koppling hit förutom Tennisveckan som man förr så många gånger reste till. Då som sökande, nu som mer hel. Kopplingen är obefintlig, men ändå känner jag mig hemma här. Idag får mina föräldrar nyckeln till sitt hus här nere, tänk att för första gången på 16 år ska vi bo i samma stad, eller by som denna plats just är.

Jag funderar över mina mål för framtiden, vem är jag och vad vill jag nu. Jag börjar verkligen känna mig själv, jag känner mig starkare än någonsin.

Lugnet gör mig gott! Jag är stolt över alla de människor som finns runt mig, så många framgångsrika människor på så många vis. Så hatten av till alla älskade människor som följer sin dröm. Kör gott folk, kör!

Kvällens middag

Vill ni ha ett recept som älskas av såväl barn som vuxna?

Koka potatisar skurna i bitar.

Stek i olivolja: 1 st zucchini, 1st lök, 1 st klyfta vitlök. Lägg i 6 små tomater. Skär en burk kronärtskockor i bitar och lägg i.

Stek skinksnitzel i olivolja, när de nästan är klara lägg i potatisarna och smör så de får stekyta. Krydda med salt och peppar.

Häll i 1dl matlagningsvin i grönsaksblandningen och krydda med salt & peppar.

Redo att servera!

OBS! För att barnen ska gilla det, låt dem hjälpa till att laga maten.

Borde lagt på persilja så det såg aptitligare ut, men hade ingen. Ett tips helt enkelt till någon annan som lagar middagen.

Härliga söndag

Som en dröm som blev sann, äntligen blev det lekparken och vab är förhoppningsvis ett minne blott.

Alltid lika trevligt att bege sig till lekparken i Båstad, som ligger intill havet och båthamnen. Vacker plats och trevliga människor som hänger där.

Nu ska jag & barnen laga en 3 rätters middag, det blir Sallad till förrätt, Schnitzel Provencale till varmrätt och ekologisk brieost till efterrätt.

Trevlig söndag!

Detta äter vi

Sponsrat inlägg

Älskade blogg, efter en veckas VAB är det dags att ge dig uppmärksamhet igen.

Först och främst? Har du lyssnat på podden denna helgen? Visst var det bra att du får 25% rabatt (23-31 nov) på Davida! Jag är helt besatt av cashmere i mitt liv. Sticks inte, värmer och anpassar sig efter kyla/värme.

Så till något helt annat, jag och barnen har börjat äta fransk mat. Så skönt med 3 rätters varje kväll och att slippa den där himla pastan. Likaså halvfabrikat är strikt förbjudet och istället njuter vi av att först ”plocka grönsaker ur skålar” som förrätt. Inga regler om hur mycket man ska äta, men man smakar. Till varmrätt blir det tex Boeuf Bourguignon. Till efterrätt blir det osttallrik. Allt i lagom portioner, som gör att alla blir mätta när man ser totalen på middagen. För att alla ska äta maten, lagar vi den tillsammans. Allt som är i riskzonen för att ej gillas av barn, ska redas av barnen, då äter de konstigt nog allt.