Tack för 8 år!

Så var tiden kommen, jag slutar blogga på ByEngberg, för exakt 8 år sedan började jag blogga. Men pga näthat och människor jag ej vill ska ha tillgång till mitt privatliv, väljer jag att avsluta något jag älskar. Må 2018 bli ett bättre år än 2017.

Ni kan istället följa Www.trendpodd.se, där podden lever vidare och där jag med min vän Johanna Hulander även driver en plogg med mode & inredning.

Tack till @tidningenmama och @plazakvinna för tiden jag tidigare bloggade hos er, men framförallt tack till alla er läsare! Tack för er förståelse till att jag stänger ner bloggen när den just har som mest läsare.

Massa 💖💖 till alla fina människor där ute, ni andra kan sluta följa mig tack!

Har du kollar in vår nya site trendpodd.se?

Idag hade vi med oss Olivias kompisar hem, 4 tjejer skapade julbak av alla dess slag. Enormt kul!

Det blev pepparkakor som dekorerades, marsipan tomteluvor med en smak av vitchoklad & kokos och Pepparkaksmuffins med frosting och krossade Marianne-godisar.

Mysigt att pyssla med massa barn, kan varmt rekommenderas. De var så duktiga och innan de gick gem fick de skapa lådor som allt skulle förvaras i.

På min önskelista

Av: Johanna Engberg

Jag drömmer mig iväg och önskar mig ett par skor och mängder av annat i vår plogg på trendpodd.se. Så vad är en plogg? Ett begrepp ni tidigare förmodligen aldrig förr har hört, är nu fött. Det vi talar om i podden, i en blogg, blir en plogg. Här samlar vi inspiration utifrån veckans samtal i podden, då blir enkelt för att er att se en bild av det vi talar om.

Jag + skor = Kära tomte…

På min önskelista

REKLAM – Inlägget innehåller affiliate länkar. 

Kära tomten, jag har hittat en sak jag skulle vilja lägga till på min önskelista. Hoppas det inte är försent….

Jag har missat att min favorit parfym Narciso Rodriguez har släppt en ny doft. Jag som sa att jag inte behövde någon parfym i år, har ångrat mig helt. Tänk vad färgen skulle lysa upp badrumsskåpet och förhoppningsvis skulle parfymen vara sådär ”jag” som alla parfymerna från detta varumärke.

Håll tummarna att tomten kommer med denna till mig!

Kram från en som varit snäll i år.

Marsipan och julgrisar

Så hur har ni det i julstressen? Själva myser vi runt och njuter av alla härligheter som Skåne bjuder på. Jag förundras över hur många julmarknader det finns här nere, allt är juligt i minsta detalj och jag älskar det!

Ikväll blev vi inbjudna av familjen Rapp till självaste Rapps Konditori.

Vi var ett gäng trevliga människor som skapade marsipanfrukter och marsipangrisar. Mr Rapps lärde oss alla att skapa och resultatet ser du nedan.

Ha nu en fortsatt trevlig andra advent!

Kram Johanna

Jag har gjort det!

Jag har gjort det! Jag började skriva på min bok igen, råkade köra fast för en tid sedan, men nu är jag igång igen. Det är så skönt när inspirationen flödar och allt lossnar. Erkänn att du blir lite nyfiken nu på vad boken kommer handla om? Men den som väntar på något gott, väntar aldrig (ALLTID) för länge.

Idag hade jag invigning utav min julbutik i Torekov. Öppet imorgon söndag kl 13-17.

På återseende!

Du hänger väl med på Insta?

Podd: @trend_podden

Privat: @johannabyengberg

Butik: @byengberg_com

Bakom kulisserna på Trendpodden

Är det många av er bloggläsare som lyssnar på podden? Känns helt otroligt kul att den ökade med 1000-tals nya följare nu under november.

Jag och Johanna har verkligen kul när vi spelar in podden, det är en av veckans stora höjdpunkter. Hon är en vän jag verkligen saknar från Stockholms tiden! Vi har känt varandra i 7 år, men konstigt nog känns det som vi blev ännu tightare när jag flyttade till Torekov.

Hur går det till när vi poddar? Innan poddinspelningen startar så ringer vi varandra, i 5 minuter pratar vi och sedan startar vi inspelningen med våran lyxiga utrustning. Tänk att vi har varsin egen liten poddstudio! Vi låter er få följa med på ett samtal om mode, inredning och livet.

Du hittar alla avsnitten på trendpodd.se 

Det perfekta köket

Dagen som kändes sådär perfekt, fick ett abrupt slut. Ni vet den där känslan när man ligger i sängen, barnen sover sedan länge och man scrollar igenom mobilen. Man hinner tänka, livet är bra underbart på många vis.

Men så kom bilden, den som raserade hela kvällen. Som ni säkert förstått så är jag nyförälskad i vårt hus, en kärlek jag påminner mig om varje dag. Varenda vrå, del och rum känns perfekt skapat för oss. Men så händer något som raserar vårt perfekt nyproducerade hus, min poddkollega lägger upp en bild på Instagram och hela världen rasar samman. Med en viss ironi, men med en sanning.

Jag vill byta kök! Detta köket är så mycket mer min stil, enkelt men lyxigt.

Bild: @eklundstockholmnewyork

Johanna Hulander du får sluta retas! Eller kan du snälla stå för kalaset?

Fortsättning följer…

En bättre lunch

Av: Johanna Engberg

En bättre lunch på Torekov Hotell. Skrattar för mig själv när den manliga servitören jag aldrig tidigare mött, frågade ”ska jag ta bort besticken eller väntar du på någon”.

Jag skrattade gott, för vem ska jag vänta på? I Stockholm hann jag aldrig med att luncha med mina vänner, då var jag fast i min butik och ett hektiskt tempo.

Nu när jag har tid att äta lunch, så har jag inga vänner i Torekov att äta med. Ironi på hög nivå. Men jag sitter här, ler åt livet och trots allt har jag ju faktiskt ett oerhört rikt liv.

Jag ser ut över havet, en pool till vänster om mig, den vackert juliga miljön och jag ler.

Ler åt…