Låt barnen bära mjukiskläder

Alla dessa smala och osköna jeans som vi klämmer i våra barn, är det för vår skull eller deras skull? Om vi nu ska vara helt ärliga, vad är det första vi själva gör när vi kommer hem efter en dag i jeans? Tar av oss dem!

Låt barnen få leka mjukt och skönt i härliga mjukiskläder på förskolan och för de yngre barnen i skolan. Det är dock lätt att misslyckas med budgetköp på kläder som dessa, de blir snabbt urtvättade.

Själv köper jag helst GAP, prisvärt och snyggt, med en högkvalitet på bomullen. Plaggen i garderoben är rätt inköpta om du kan tvätta dem och låta nästa barn ärva dem utan att det ser sunkiga ut.

Gap handlar jag här

Välkommen kära Prinsessa

Först måste jag ju starta denna blogg med att göra en stor fanfar till Sveriges nyfödda Prinsessa, jag talar såklart om Prinsessan Adrienne.

Det är så otroligt sött med nyfödda bebisar, denna bebis blir ju givet något extra. Hon föds till en värld där kamerans blixtar och nyfikna blickar blir en del av hennes vardag.

Genom åren som barnklädesexpert har jag upplevt kritiken som kungabarnen, våra söta prinsar och prinsessor får. Kritiken att barnen bär allt för lyxigt välklädda plagg. Jag vill förtydliga genom att jag gissar att ingen inom kungafamiljen vill skapa modeprinsessor och prinsar. Dessa små barn är trendsättare, som så fort de visar sig i plagg skapar en ”säljer-slut-effekt”. Givet ska barn få vara barn, vilket jag också vet att just Sveriges små kungligheter får vara.

Prinsessan Adriennes plagg är signerade franska Bonpoint och Jacadi. Själv älskar jag dessa varumärken, ack så dyra men så fina. Själv fyndar jag gärna dessa varumärken när slutreorna drar igång. Ett tips är att besöka Paris i juli när deras stora sommarrea drar igång. Du lär ej bli besviken, dock finns det en risk att din plånbok och man blir det… Men vad är en garderob utan de där köpen som man nästan får lite ångest över, men som sedan blir så välanvända och går att ärva från barn till barn?

Välmött imorgon, då kommer ett nytt inlägg. – Johanna Engberg

Jag är tillbaka!

Jag är tillbaka, nu i ett helt nytt format där ni får följa mig när jag plöjer igenom alla världens modetrender för barn, barnklädes-tips, kungligt barnmode och senaste nytt.

Allt började 2011 när jag grundade ByEngberg, där och då blev jag Sveriges barklädesexpert inom mini-me mode och kungligt barnmode. Som barnklädesexpert får jag ofta frågor av media, men nu vill jag även dela med mig till er.

Detta blir en blogg opartiskt min egen business, med 100% fokus på alla världens varumärken och trender.

Varmt välkommen hit! 

– Johanna Engberg

Tack för 8 år!

Så var tiden kommen, jag slutar blogga på ByEngberg, för exakt 8 år sedan började jag blogga. Men pga näthat och människor jag ej vill ska ha tillgång till mitt privatliv, väljer jag att avsluta något jag älskar. Må 2018 bli ett bättre år än 2017.

Ni kan istället följa Www.trendpodd.se, där podden lever vidare och där jag med min vän Johanna Hulander även driver en plogg med mode & inredning.

Tack till @tidningenmama och @plazakvinna för tiden jag tidigare bloggade hos er, men framförallt tack till alla er läsare! Tack för er förståelse till att jag stänger ner bloggen när den just har som mest läsare.

Massa 💖💖 till alla fina människor där ute, ni andra kan sluta följa mig tack!

Har du kollar in vår nya site trendpodd.se?

Idag hade vi med oss Olivias kompisar hem, 4 tjejer skapade julbak av alla dess slag. Enormt kul!

Det blev pepparkakor som dekorerades, marsipan tomteluvor med en smak av vitchoklad & kokos och Pepparkaksmuffins med frosting och krossade Marianne-godisar.

Mysigt att pyssla med massa barn, kan varmt rekommenderas. De var så duktiga och innan de gick gem fick de skapa lådor som allt skulle förvaras i.

På min önskelista

Av: Johanna Engberg

Jag drömmer mig iväg och önskar mig ett par skor och mängder av annat i vår plogg på trendpodd.se. Så vad är en plogg? Ett begrepp ni tidigare förmodligen aldrig förr har hört, är nu fött. Det vi talar om i podden, i en blogg, blir en plogg. Här samlar vi inspiration utifrån veckans samtal i podden, då blir enkelt för att er att se en bild av det vi talar om.

Jag + skor = Kära tomte…

På min önskelista

REKLAM – Inlägget innehåller affiliate länkar. 

Kära tomten, jag har hittat en sak jag skulle vilja lägga till på min önskelista. Hoppas det inte är försent….

Jag har missat att min favorit parfym Narciso Rodriguez har släppt en ny doft. Jag som sa att jag inte behövde någon parfym i år, har ångrat mig helt. Tänk vad färgen skulle lysa upp badrumsskåpet och förhoppningsvis skulle parfymen vara sådär ”jag” som alla parfymerna från detta varumärke.

Håll tummarna att tomten kommer med denna till mig!

Kram från en som varit snäll i år.

Marsipan och julgrisar

Så hur har ni det i julstressen? Själva myser vi runt och njuter av alla härligheter som Skåne bjuder på. Jag förundras över hur många julmarknader det finns här nere, allt är juligt i minsta detalj och jag älskar det!

Ikväll blev vi inbjudna av familjen Rapp till självaste Rapps Konditori.

Vi var ett gäng trevliga människor som skapade marsipanfrukter och marsipangrisar. Mr Rapps lärde oss alla att skapa och resultatet ser du nedan.

Ha nu en fortsatt trevlig andra advent!

Kram Johanna

Jag har gjort det!

Jag har gjort det! Jag började skriva på min bok igen, råkade köra fast för en tid sedan, men nu är jag igång igen. Det är så skönt när inspirationen flödar och allt lossnar. Erkänn att du blir lite nyfiken nu på vad boken kommer handla om? Men den som väntar på något gott, väntar aldrig (ALLTID) för länge.

Idag hade jag invigning utav min julbutik i Torekov. Öppet imorgon söndag kl 13-17.

På återseende!

Du hänger väl med på Insta?

Podd: @trend_podden

Privat: @johannabyengberg

Butik: @byengberg_com

Bakom kulisserna på Trendpodden

Är det många av er bloggläsare som lyssnar på podden? Känns helt otroligt kul att den ökade med 1000-tals nya följare nu under november.

Jag och Johanna har verkligen kul när vi spelar in podden, det är en av veckans stora höjdpunkter. Hon är en vän jag verkligen saknar från Stockholms tiden! Vi har känt varandra i 7 år, men konstigt nog känns det som vi blev ännu tightare när jag flyttade till Torekov.

Hur går det till när vi poddar? Innan poddinspelningen startar så ringer vi varandra, i 5 minuter pratar vi och sedan startar vi inspelningen med våran lyxiga utrustning. Tänk att vi har varsin egen liten poddstudio! Vi låter er få följa med på ett samtal om mode, inredning och livet.

Du hittar alla avsnitten på trendpodd.se